vrijdag 7 november 2014

Tijdelijk chef-kok op Spermalie

Een hele voormiddag workshops in de zaal en één van de keukens van Spermalie. Na een korte rondleiding op de school, mochten we zelf een schort en koksmuts aantrekken om enkele heerlijke, eenvoudige gerechtjes te bereiden en het restaurant klaar te maken om iedereen  van onze klas te ontvangen in een mooie ruimte.
We leerden een Virgin Mojito maken, maakten heerlijke kruidenmengelingen, pelden scampi, rolden komkommerrolletjes en sneden flinterdunne schijfjes radijsjes, sneden wokgroentjes, maakten en bakten terriyaki, marineerden parelcouscous en dresseerden ons eigen bord.
Na een tweetal uurtjes konden we genieten van een fris (licht zurig) aperitiefje, gevolgd door een bordje parelcouscous met scampi en een bordje wokgroentjes met terriyaki, afgewerkt met een lepeltje zoetzure saus... Mmm... om duimen en vingers bij af te likken. Een grote dank je wel voor hotelschool Spermalie om ons deze kans te geven. We hebben er van genoten!!!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten